Απο που μας παρακολουθουν

Pravda: Ρωσοτουρκικός πόλεμος με εμπλοκή της Ελλάδας


Για ρωσοτουρκικό πόλεμο με full εμπλοκή της Ελλάδας, μιλάει η ευρείας κυκλοφορίας ρωσι­κή εφημερίδα “Πράβδα”, έντυπο που, εκφράζει καθ’ όλα το κατεστημένο του Κρεμλίνου! Σύμφω­να με τους Ρώσους δημοσιογραφους, απία της σύ­γκρουσης θα είναι τα θέματα της Μαύρης θάλασ­σας (μέσω της οποίας η Τουρκία παίρνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία).
 Το δημοσίευμα με τιτλο 2011: The dark year ahead 
θα το βρήτε στον παρακάτω σύνδεσμο
http://english.pravda.ru/society/stories/06-01-2011/116445-2011_dark_year-0/

Τι λέει λοιπόν:
 Φυσικά, το δημοσίευμα απο­τελεί μια πρώτη ένδειξη της δυσαρέσκειας στη ρωσική κυβέρνηση, για τον τρόπο με τον οποίο η Αγκυρα κινείται στην περιοχή, ώστε να “μεγιστο­ποιήσει” την επιρροή της…
 Επίσης, ιδιαίτερα ανή­συχη δείχνει η Μόσχα για τον πολύ επιθετικό τρό­πο με τον οποίο οι Τούρκοι προωθούν τα ενερ­γειακά τους συμφέροντα. Και αυτό παρά τις διμε­ρείς συμφωνίες για αγωγούς, που σημειωτέον, οι Ρώσοι έχουν αρχίσει να υποπτεύονται, ότι η Τουρκία, κατά την πάγια τακτική της, δεν θα τηρήσει.


Όλα αυτά εκ μέρους των Ρώσων αποτελούν έκ­πληξη, δεδομένου το ότι στη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γεωργία, η Άγκυρα τήρησε φιλο-ρωσική στάση (δεν άφησε δύο αμερικανικά πλοία με “ανθρωπιστική βοήθεια” να περάσουν τα Στενά). Επίσης, τον Μάρτιο του 2006, η Άκυρα δεν έδωσε άδεια στο NATO (!!!) να διεξάγει την ανπτρομοκρατική άσκηση με την επωνυμία Operation Active Endeavor, στα νερά της Μαύρης θάλασσας.

Κακός χαμός… προβλέπεται!
Η ρωσική εφημερίδα προβλέπει… κακό χαμό.
Θερμά επεισόδια των Τούρκων με τη Βουλγαρία (κάτι που δεν αποκλείεται, δεδομένης της αντιτουρκικής στάσης του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ), αλλά και την Ελλάδα (αυτά γράφτηκαν πριν α­πό τα “σιρόπια” στο Ερζερούμ), εξαιτίας μάλιστα των οποίων θα παρέμβει η Ρωσία! Επίσης, μαθαίνουμε για πόλεμο Τουρκίας-Ισραήλ, (σενάριο το οποίο προωθούν και ισλαμικοί κύκλοι στην Τουρκία, οι οποίοι πιέ­ζουν και για νέα ανθρωπιστική αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας), στο Λίβανο, με εμπλοκή της Συρίας. Σενά­ρια πολέμου… Μέσα στη σύγκρουση μπαίνει και η Συ­ρία, με την οποία η Τουρκία βρίσκεται σε φάση επαναπροσέγγισης. Φυσικά, οι Ρώσοι δεν εξαιρούν από την γενικότερη ανάφλεξη που προβλέπουν, την Κύπρο.

Μαύρο έτος το 2011.
Είναι αληθές ότι ο Βλαντιμίρ Πούπν θεωρεί και απο­καλεί το 2011, “μαύρο έτος”. Και αυτό, γιατί εκτός α­πό τα παραπάνω, προβλέπει εμφύλιο πόλεμο και ε­ξεγέρσεις στις ΗΠΑ (φαίνεται να πέφτει μέσα, λαμ­βανομένου υπόψη του αιματηρού συμβάντος οτην Αριζόνα, που σηματοδοτεί και τη ριζοσπαστικοποίηση ακραίων συντηρητικών στοιχείων), αλλά και την ανεξαρτητοποίηση… του Τέξας! Φυσικά, ιδιαίτερα ε­πισφαλής ακούγεται η ρωσική πρόβλεψη (ή ευσεβής πόθος…) για οικονομικό κραχ στην Κίνα, δεδομένου του πλεονασματικού εμπορικού ισοζυγίου της χώ­ρας και του ιδιαίτερα χαμηλού κόστους εκεί, της βιομηχανικής παραγωγής.
Την ίδια ώρα που η “Πράβντα” εκφράζει τις ανησυχί­ες της για την πολιτική της Άγκυρας, δεν παύει να προβάλλει το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, το 1915 και να υπενθυμίζει την πολύ στενή σχέση της Μόσχας, με το Ερεβαν, ενώ σε άλ­λες ρωσικές εφημερίδες εκφράζονται οι φόβοι των Αρμενίων, για ενδεχόμενη απώλεια εδα­φών. Εδώ, είναι σαφής η ανησυχία για τον θύ­λακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που έχει μονο­μερώς ανακηρύξει την ανεξαρτησία του. Φυσι­κά, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την έκ­βαση των εκλογών του ερχόμενου Ιουνίου, στην Τουρκία.

Επανερχόμαστε στο παρελθόν;
“Δεν έχουμε μια πολιτική έναντι της Ρωσίας. Κάνουμε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέ­ει ο πρεσβευτής Ιγκνάτιεφ”, δήλωναν οι αξιω­ματούχοι της Υψηλής Πύλης τον 19ο αιώνα. Με αυτό τον τρόπο, αντιμετώπιζαν την “αρκούδα” τότε οι Τούρκοι. Η αλήθεια είναι ότι τα συμφέ­ροντα τους στον Καύκασο (όπου υπάρχουν τουρκογενείς πληθυσμοί και κράτη) συγκρούο­νται με εκείνα της Ρωσίας. Σημειωτέον: εκεί, θα είναι άλλο ένα πεδίο σύγκρουσης Χριστιανοσύ­νης και Ισλάμ… Η κατάσταση στην Τσετσενία, όπου στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκαν κατά της Ρωσίας οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, εξοπλίζοντας τους ισλαμιστές αντάρτες, μιλά από μόνη της.
Αυτή τη φορά, η νεο-οθωμανική προσέγγιση των Ερντογάν & Νταβούτογλου, δείχνει να υπονομεύει και μάλιστα βραχυπρόθεσμα την προ­σέγγιση Μόσχας-Άγκυρας, που είχε τροχιοδρομηθεί τον τελευταίο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More