Απο που μας παρακολουθουν

Ποια είναι η βιταμίνη του έρωτα;

H βιταμίνη E, γνωστή και ως «βιταμίνη του έρωτα» ή αλλιώς «αναπαραγωγική βιταμίνη», προστατεύει τα κύτταρα του αίματος και ενισχύει τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι συστήνεται για τη θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας.
Μπορεί τα μύδια και τα καρύδια με μέλι να είναι οι πρώτες...
 τα καρύδια με μέλι να είναι οι πρώτες αφροδισιακές τροφές, που έρχονται στο μυαλό σας, όμως φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλα διατροφικά μυστικά για να ανεβάσετε τη λίμπιντό σας. Ένα από αυτά κρύβεται στη βιταμίνη Ε.
Η «ερωτική» βιταμίνη έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στην παραγωγή σεξουαλικών ορμονών και την ανάπτυξη νέων κυττάρων. Παράλληλα βοηθάει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος ενώ έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Πού θα βρείτε αυτή την πολύτιμη βιταμίνη; Σε όλους τους ξηρούς καρπούς (φιστίκια, καρύδια, κάστανα, αμύγδαλα, φουντούκια), στο ελαιόλαδο, τη σόγια, το αβοκάντο, το σπανάκι, τα σπαράγγια και το μαϊντανό.
Οι διαιτολόγοι συνιστούν να καταναλώνουμε 15 mg βιταμίνης E καθημερινά. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές της σούπας καρύδια και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή 1½ αβοκάντο. Για να ενισχυθεί όμως η αναπαραγωγική ικανότητα, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης E, που είναι δύσκολο να απορροφηθεί μόνο μέσω της διατροφής.
Πέρα από τις αφροδισιακές της ιδιότητες, η βιταμίνη Ε φροντίζει και για την ομορφιά σας, αφού ενισχύει και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Ειδικά η σόγια περιέχει ουσίες, που εμποδίζουν την εμφάνιση ακμής.


MINIMARKET

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More