Απο που μας παρακολουθουν

Φιόντορ Γιουρτσίχιν(ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ) : Νέες φωτογραφίες από το Διάστημα

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΜΟΓΕΝΗΣ FYODOR YURCHIKHIN (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ) ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Πιλότος – κοσμοναύτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ήρωας της Ρωσίας
Πυραυλικός Διαστημικός Όμιλος «Ενέργκια» 
Ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας ότι ο ομογενής κοσμοναύτης Θόδωρος Γιουρτσίχιν (Γραμματικόπουλος) Fyodor Yurchikhin , ξεκίνησε για το τρίτο του διαστημικό ταξίδι, την 16 Ιουνίου 2010 ακριβώς στις 00.35 ώρα Ελλάδας, ως διοικητής του ρωσικού διαστημοπλοίου Σογιούς ΤΜΑ - 19, που κατευθύνεται ολοταχώς προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Έπειτα από πρόταση του ελληνικής καταγωγής κοσμοναύτη η αποστολή του έχει πάρει το επίσημο διακριτικό όνομα «Όλυμπος» και αναμένεται να διαρκέσει περί τους 5,5 μήνες. Η εκτόξευση έγινε ακριβώς σύμφωνα με το πρόγραμμα από το ρωσικό κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο έδαφος του Καζακστάν και στο διαστημόπλοιο επιβαίνουν επίσης οι Αμερικανοί αστροναύτες, η 45χρονη φυσικός Σένον Ουόκερ, που πετά για πρώτη φορά και ο 50χρονος στρατιωτικός Ντάγκλας Ουίλοκ, που πραγματοποιεί τη δεύτερη πτήση του. Στα 51 του σήμερα ο Θοδωρής Γιουρτσίχιν είχε πετάξει πρώτη φορά με το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς το 2002 σε σύντομη διαστημική αποστολή και το 2007, για δεύτερη φορά, σε εξάμηνη αποστολή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, του οποίου υπήρξε διοικητής.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε έτσι ώστε να το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, Κύπριοι , Απόδημοι και Ομογενείς αδελφοί μας και όλος ο κόσμος, και οι Φιλέλληνες και όσοι έχουν πρότυπα τους Έλληνες που ..........

 έχουν διαπρέψει στις επιστήμες , στις τεχνολογίες , στον πολιτισμό, στην προσφορά στην εξερεύνηση, στην επιστροφή Ιθάκη τους σαν τον Οδυσσέας, ότι σήμερα αυτό το πρότυπο για όλους τους πιο πάνω είναι ο Fyodor Yurchikhin (Θεόδωρος Γιουρτσίχιν), γιος του Νικόλαου Γιουρτσίχιν και της Μικρούλας Γραμματικοπούλου, που γεννήθηκε πριν από 51 χρόνια στο Βατούμ της Γεωργίας. H μητέρα του με καταγωγή από την Τραπεζούντα του Ιστορικού Πόντου καλλιέργησε στον νεαρό Θεόδωρο την υπέρμετρη αγάπη για την Ελλάδα και τον Ποντιακό Ελληνισμό και του έμαθε την ποντιακή διάλεκτο, στην οποία μάνα και γιος θα μιλούσαν πολλά χρόνια αργότερα όντας αυτή στην Θεσσαλονίκη και αυτός στο διάστημα!!!

         Άγιο Όρος, Ελλάδα

          Από κάτω μας η Κύπρος

           Ελλάδα

             Ελλάδα

                Καμτσάτκα

                                               
       Νότιο πολικό σέλας



         Το διαστημόπλοιο «Soyuz TMA-18»


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More