Απο που μας παρακολουθουν

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μεντβέντεφ «βαπτίστηκε» στα νερά του Ιορδάνη

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Δημήτριος Μεντβέντεφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιορδανία, επισκέφθηκε τον τόπο της Βαπτίσεως του Κυρίου Ιησού Χριστού στον ποταμό Ιορδάνη, καθώς και την πηγή του Ιωάννη του Προδρόμου.

Από την πηγή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου ο κ. Μεντβέντεφ προχώρησε στον ποταμό από μονοπάτι, το οποίο διασχίζει τα φυλασσόμενα κομμάτια, όπου σώζεται το αρχαίο τοπίο, και στη συνέχεια,.....

 σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, βούτηξε τρεις φορές στα ύδατα του Ιορδάνη.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους για τις εντυπώσεις του ο Πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε τον τόπο ως «πολύ εξαιρετικό και μοναδικό» και ευχήθηκε σε όλους για την εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου.
Εν συνεχεία ο κ. Μεντβέντεφ επισκέφθηκε τον ξενώνα για Ρώσους προσκυνητές και εκεί υπέγραψε το βιβλίο επισήμων: «Η επίσκεψη στον ποταμό Ιορδάνη την ημέρα της Βαπτίσεως αποτελεί μεγάλη χαρά για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα ο ξενώνας θα δεχθεί τους πρώτους προσκυνητές. Χρόνια πολλά!»
Η απόφαση για την παραχώρηση του οικοπέδου στο φυλασσόμενο πάρκο «Τόπος της Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού» στον ποταμό Ιορδάνη για την ανέγερση του ξενώνα για Ρώσους προσκυνητές λήφθηκε στις 4 Ιουλίου 2006 με την πρωτοβουλία του Βασιλιά Ιορδανίας Αμπνταλλά Β’ Μπεν Αλ Χουσεΐν.
Το οικόπεδο εμβαδού 9 στρεμμάτων με άμεση πρόσβαση στον ποταμό παραχωρήθηκε στη Ρωσία χωρίς πληρωμή και για αόριστο χρόνο.
Ο συντονιστής του σχεδίου, το οποίο υλοποιείται με δαπάνες των δωρητών, είναι το Γραφείο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, και η τελετή του θεμελίου λίθου έγινε στις 25 Μαρτίου 2008.
Να σημειωθεί, ότι τα έργα κατασκευής και η επένδυση του κτιρίου πρόκειται να αποπερατωθούν μέχρι το Μάρτιο 2011.
Κατά την επίσκεψη του Τόπου της Βαπτίσεως του Κυρίου τον Πρόεδρο της Ρωσίας συνόδευσε με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου ο Διευθυντής της Διοίκησης του Πατριαρχείου Μόσχας για ιδρύματα εξωτερικού Αρχιεπίσκοπος Εγκόριεφσκ Μάρκος Γολόφκωφ.

πηγή: Romfea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More