Απο που μας παρακολουθουν

Θύμα χάκερ ο ιδρυτής του Facebook!

O Μαρκ Ζούκερμπεργκ δέχθηκε επίθεση από χάκερ στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.



Χάκερ λοιπόν πήραν τον έλεγχο της προσωπικής σελίδας του ιδρυτή του Facebook και έγραψαν μήνυμα στο wall του, σαν να το είχε γράψει εκείνος.

Το μήνυμα λοιπόν που υποτίθεται ότι έγραψε στη σελίδα του στο Facebook που έχει πάνω από 2.5 εκατομμύρια θαυμαστές έλεγε οτι πρέπει να γίνει μια «κοινωνική επιχείρηση» και συγκεκριμένα ήταν το εξής:
«Ας αρχίσει το χάκινγκ. Αν το facebook χρειάζεται χρήματα, αντί να πάει στις τράπεζες, γιατί δεν επιτρέπει στους χρήστες του να επενδύσουν στο Facebook με κοινωνικό τρόπο; Γιατί να μην μετατραπεί το Facebook σε μια ‘’κοινωνική επιχείρηση’’ με τον τρόπο που ο βραβευμένος με Νόμπελ Μοχάμεντ Γιουνούς το περιέγραψε; Ποια είναι η γνώμη σας; # hackercup2011».

Παρόλο που το μήνυμα το εντόπισαν και το αφαίρεσαν γρήγορα οι τεχνικοί του Facebook είχαν ήδη προλάβει να του κάνουν «like» 1.803 χρήστες και να το σχολιάσουν 438.

Μετά από το περιστατικό αυτό, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ πρέπει ίσως να ξανακοιτάξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και ασφάλειας, δήλωσε ο Γκράχαμ Κλούλι, ανώτερος σύμβουλος τεχνολογίας της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Sophos.


Το Facebook από την πλευρά του παραδέχθηκε την ηλεκτρονική εισβολή στην σελίδα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και μάλιστα δήλωσε ότι και άλλες δημόσιες σελίδες του δικτύου δέχθηκαν επίθεση, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποιες και υποστήριξε οτι όλα οφείλονται σε ένα «σφάλμα λογισμικού» (softwarebug), που επέτρεψε σε χάκερ να αποκτήσουν τον έλεγχο των εν λόγω σελίδων.

Στον απόηχο των περιστατικών παραβίασης ασφαλείας, το Facebook ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να προσθέσει κι άλλες νέες ρυθμίσεις ασφαλείας για την προστασία των λογαριασμών των χρηστών.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More