Απο που μας παρακολουθουν

Στήβεν Χώκινγκ: "Oι εξωγήινοι υπάρχουν!"

Συντάκτης: Κώστας Χαρδαβέλλας
"Oι εξωγήινοι υπάρχουν! Και αν μας επισκεφθούν κάποτε, φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα μοιάζει με αυτό της πρώτης επίσκεψης του Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική: δεν ήταν και τόσο καλό για τους ιθαγενείς!", δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Στήβεν Χώκινγκ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση που έχει προκαλέσει σάλο!
  Η ύπαρξη εξωγήινης ζωής, αποτελεί ένα θέμα ταμπού για πολλούς επιστήμονες, αφού μιλούν γι αυτήν έχοντας πάντα το φόβο μη τυχόν και χαρακτηριστούν "γραφικοί"! Στην Ελλάδα, που το είδος του "ξερόλα επικριτή των πάντων", υπάρχει εν αφθονία, το να μιλήσεις για εξωγήνους ισοδυναμεί συχνά με εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική!
  Αφιερωμένο λοιπόν σε όλους αυτούς - επιστήμονες, αρθρογράφους, δημοσιογράφους, κριτικούς και λοιπούς θλιβερούς συγγενείς- το άρθρο του Χώκινγκ, που αποδεικνύει περίτρανα ότι η ημιμάθεια, η ασχετοσύνη και ο δογματισμός θα έπρεπε να αποτελούν ποινικό αδίκημα!!

Τι υποστήριξε ο Χώκινγκ για την εξωγήινη ζωή!
  Ο καθηγητής Χώκινγκ, συμμέχοντας σε μία σειρά εκπομπών του Discovery Channel, με τίτλο "Στο Σύμπαν με τον Στήβεν Χώκινγκ", δήλωσε απερίφραστα τη βεβαιότητά του ότι αποκλείεται να είμαστε μόνοι στο σύμπαν και προχώρησε ακόμα πιο πέρα προειδοποιώντας ότι ίσως οι πολιτισμοί αυτοί κάνουν επιδρομή στη γη με μόνο σκοπό την αρπαγή των ενεργειακών πόρων της!
  "Σε ένα σύμπαν με 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, που ο καθένας περιλαμβάνει..

εκατομμύρια αστέρια, είναι απίθανο η γη να είναι το μόνο μέρος όπου υπάρχει ζωή. Για το δικό μου μαθηματικό μυαλό, αυτοί οι αριθμοί από μόνοι τους είναι αρκετοί, για να θεωρώ λογική την ύπαρξη εξωγήινων", επιχειρηματολόγησε ο αστροφυσικός!
  Ο Στήβεν Χώκινγκ εξέφρασε την επιφύλαξή του για το αν πρέπει να προσπαθούμε οι άνθρωποι να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, αφού κατά τον ίδιο το καλύτερο που θα είχαμε να κάνουμε θα ήταν να τους αποφύγουμε!

  " Αρκεί να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας για να καταλάβουμε πως η ανθρώπινη φύση μπορεί να μετεξελιχθεί σε κάτι που δεν θέλουμε να συναντήσουμε. Οι εξελιγμένοι εξωγήινοι είναι πιθανό να γίνουν νομάδες, με σκοπό την κατάκτηση και τον αποικισμό των πλανητών στους οποίους προσεγγίζουν", εξήγησε την θέση του και πρόσθεσε: "Η  μεγάλη πρόκληση είναι να μάθουμε με τι μοιάζουν στην πραγματικότητα οι εξωγήινοι".
 Στον ιστότοπο του Discovery μπορείτε να δείτε βίντεο του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Το απόσπασμα που μιλάει για την εξωγήινη ζωή έχει τον τίτλο "Fear The Aliens".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More