Απο που μας παρακολουθουν

Πέθανε στα 114 ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου!

Δεν πρόλαβε να γιορτάσει τα 115α γενέθλια της ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος, αφού πέθανε στην νότια Ιαπωνία, στην περιοχή της Οκινάουα.

Η Κάμα Τσίνεν (στη φωτογραφία), γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1895 και έζησε τρεις αιώνες, όπως αναφέρει το Ερευνητικό Ινστιτούτο Γεροντολογίας. Πέθανε μέσα σε ένα γηροκομείο την περασμένη Κυριακή, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες του θανάτου της, μετά από απαίτηση της οικογενείας της. Η Οκινάουα έχει παράδοση σε άτομα μεγάλης ηλικίας. Αυτό αποδίδεται κυρίως στην τοπική διατροφή που συνοδεύεται και από πράσινο τσάι, λαχανικά, ρύζι και φρέσκο ψάρι. Η Κάμα υπήρξε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν πέθανε πια η 115 ετών Γερτρούδη Μπεινς στο Λος Άντζελες. Τώρα πλέον τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη φέρει η γαλλίδα Ευγενία Μπλάνσαρντ που γεννήθηκε το 1896, ενώ ακολουθεί η βρετανίδα Φλόρενς Έμιλυ Μπάλντγουιν ηλικίας και αυτή 114 ετών. Παρά το γεγονός ότι η τελευταία αποδίδει την μακροζωία της στην κατανάλωση ενός σάντουιτς την ημέρα με αβγό, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μια ζωή χωρίς ποτό, κάπνισμα και σκληρή δουλειά είναι συνήθως τα μυστικά για να ζούμε περισσότερο.
  
Σημείωση: Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι γυναίκες είναι αυτές που καταφέρνουν  να μπουν στη λίστα των γηραιότερων ανθρώπων. Στην Ελλάδα βεβαίως,  υπάρχει και ο Μητσοτάκης!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More