Απο που μας παρακολουθουν

NASA | Hubble's 20th - A 3D Trip into the Carina Nebula

Είκοσι χρόνια ζωής, συμπλήρωσε το διαστημικό τροχιακό τηλεσκόπιο της Nasa, Ηubble! Πρόκειται για το πρώτο τηλεσκόπιο που βγήκε από τα όρια της Γης και μας αποκάλυψε άγνωστους κόσμους, στέλνοντας εικόνα από κάθε σημείο του Σύμπαντος!

Το Ηubble, ξεκίνησε το 1990, με στόχο να λειτουργήσει το πολύ για μία δεκαετία, αφού τόσο υπολόγιζε η Nasa ότι θα αντέξει! Σήμερα, 20 χρόνια μετά, έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ παραμονής και λειτουργίας στο Διάστημα.
Το επιτυχημένο εγχείρημα του του Ηubble, άνοιξε το δρόμο στην εξερεύνηση του διαστήματος, παρακινώντας τις διαστημικές υπηρεσίες όλου του κόσμου να κατασκευάσουν και να στείλουν στο διάστημα δεκάδες τηλεσκόπια που καταγράφουν συνεχώς όσα συμβαίνουν στο Σύμπαν! Στη φωτογραφία (κλικ για μεγέθυνση), βλέπετε μία από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που έχει καταγράψει το διαστημικό τηλεσκόπιο, γνωστή ως "το μάτι του Θεού"!
Η ανεκτίμητη προσφορά του Hubble στην εξερεύνηση του Σύμπαντος! Το Hubble έχει συλλάβει μερικές από τις πιο μακρινές - στον χώρο αλλά και τον χρόνο- εικόνες του σύμπαντος μέχρι..

σήμερα! Αυτό στάθηκε δυνατό χάρη στις υπερευαίσθητες κάμερες του τηλεσκοπίου που είναι σε θέση να "δουν" υπέρυθρο φως από υπερβολικά απομακρυσμένα αντικείμενα, που είναι αόρατο για το ανθρώπινο μάτι και θεωρείται "πέρα από το κόκκινο".

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του Hubble, ήταν οι πρώτες φωτογραφίες πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος! Φωτογραφίες που κατέγραψαν τρεις πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από αστέρα σαν τον Ήλιο, σε απόσταση 130 ετών φωτός από τη Γη καθώς και έναν τέταρτο, που περιστρέφεται γύρω από αστέρα σε απόσταση 25 ετών φωτός, δηλαδή σε απόσταση τρισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη.

Ευχή όλων είναι οι εικόνες του Hubble, να οδηγήσουν κάποια στιγμή στην εύρεση πλανητών παρόμοιων με τη Γη, όπου είτε να υπάρχει εξωγήινη ζωή ή να έχει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να φιλοξενήσει το ανθρώπινο γένος!

Happy Birthday Hubble!! Το βίντεο είναι ένα από αυτά που ετοίμασε η Nasa για την ιστορική επέτειο των 20 χρόνων!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More