Απο που μας παρακολουθουν

Τι σχέση έχει ο Αμαζόνιος με τις Αμαζόνες;

Οι Αμαζόνες είναι θρυλικά πλάσματα που συναντάμε στην ελληνική μυθολογία, ως πολεμίστριες.   Κατά μία εκδοχή, που δεν είναι αποδεκτή από όλους, η ονομασία Αμαζόνα , προέρχεται από το στερητικό άλφα + τη λέξη "μαζός" που σημαίνει "μαστός", κι αυτό γιατί οι Αμαζόνες έκοβαν το δεξί στήθος των νεαρών κοριτσιών τους για να μπορούν να κρατούν σωστά το τόξο (άσχετα αν στις φωτογραφίες παριστάνονται ως... σέξυ γυναίκες με καμπύλες)!

Τι σχέση έχουν όμως οι ελληνίδες Αμαζόνες και ο Αμαζόνιος;
  Η παράδοση λέει πως ουσιαστικά οι ελληνίδες πολεμίστριες είναι οι νονές του θρυλικού ποταμού! Αυτό συνέβη το 1541, όταν μια ισπανική αποστολή εξερευνητών με επικεφαλής τον Φρανσίσκο ντε Ορελιάνα, ξεκίνησε με βάρκες από τις Άνδεις για να διασχίσει ένα τεράστιο ποτάμι.
την πορεία οι ισπανοί  συνάντησαν μια ομάδα άγριων ιθαγενών οι οποίοι επιχείρησαν να ανακόψουν το ταξίδι τους. Στο πλευρό των ιθαγενών μάχονταν με σθένος οι Αμαζόνες! Οι εξερευνητές δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρυσαν την πανέμορφη αρχηγό τους. Όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους, μίλησαν παντού για την μοναδική αυτή εμπειρία που είχαν στον "Ποταμό των Αμαζόνων", όπως τον αποκαλούσαν. Έτσι με τα χρόνια , καθιερώθηκε η ονομασία "Αμαζόνιος".   Θα μου πείτε "ΚΑΙ η λέξη "Αμαζόνιος", έχει ελληνική προέλευση;" Ε, ναι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν, έχει!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More