Απο που μας παρακολουθουν

ΗΠΑ: Σούπερ-στρατιώτες υπόσχεται η νευροτεχνολογία

Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τέτοιο στρατό;
Για τη δημιουργία ταγμάτων με υπερ-πολεμιστές, οι οποίοι θα επιλέγονται για τις ειδικές αποστολές με βάση το γενετικό τους κώδικα και θα επιτηρούνται για τυχόν ενδείξεις αδυναμίας μιλά η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών (NAS).
Την ώρα που οι υπερ-στρατιώτες θα πολεμούν, ένας ψηφιακός «φύλακας-άγγελος» θα τους ενημερώνει για τις άμεσες απειλές και θα τους συμβουλεύει να αυξήσουν την ενεργητικότητά τους με τη βοήθεια ενός ηλεκτρομαγνήτη. Σε περίπτωση που αποδεκατιστεί ολόκληρη η μονάδα, μια σειρά από βιοαισθητήρες θα ειδοποιούν τους διοικητές να αποστέλλουν νέα μονάδα προς αντικατάσταση της προηγούμενης.
Βέβαια, καθώς η νευροτεχνολογία προοδεύει και τα παραπάνω σενάρια απομακρύνονται από τη σφαίρα της φαντασίας και πλησιάζουν την πραγματικότητα, εγείρονται σοβαρά ηθικά διλήμματα.
Παρ’ όλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα η NAS έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση στην οποία εκτιμά τη δυνατότητα αξιοποίησης της νευροτεχνολογίας για στρατιωτικούς σκοπούς και προτείνει τρόπους επένδυσης του στρατού στη δημιουργία των στρατευμάτων του μέλλοντος.
Με τη χρηματοδότηση του αμερικανικού στρατού και τη συμμετοχή 14 κορυφαίων νευρολόγων, η έκθεση βεβαιώνει για τις «υψηλές δυνατότητες απόδοσης» των εν λόγω τομέων, όπου η επιστήμη μπορεί να μετουσιωθεί σε χρήσιμη τεχνολογία.
Κλείνοντας, θα πρέπει να θυμίσουμε αλλά και να τονίσουμε πως η δημοσιοποίηση μίας τέτοιας είδησης σημαίνει πως οι σούπερ-στρατιώτες έχουν ήδη δημιουργηθεί επιτυχώς… αφήνοντας όμως τα ερωτήματα να πλανώνται: Ποιοί θα επιλέγονται ως σούπερ στρατιώτες; Θα έχουν συναίσθημα; Γιατί οι ΗΠΑ επιθυμούν τη δημιουργία ενός βιονικού στρατού; Πού σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις φονικές μηχανές;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More